sobota, 20 sierpnia 2011

Schab z gruszkami.


- 1 kg schabu
- 3 gruszki
- 1 czerwona papryka
-  przyprawa do wieprzowiny z dodatkiem gorczycy
- sok z 1/2 cytryny
- łyżka masła
- vegeta natural

Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawą do wieprzowiny. Chłodzimy 4 godziny (można więcej). Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy. Skrapiamy sokiem z cytryny. Papryki myjemy i usuwamy nasiona, kroimy w paski. Gruszki dusimy z papryką i łyżką masła Doprawiamy vegetą..Mięso podsmażamy 15 minut na rozgrzanym oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy gorącą wodą. Pieczemy 1 h i 15 minut, po czym dodajemy gruszki i paprykę i pieczemy jeszcze 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz