czwartek, 25 sierpnia 2011
Malinowe muffiny z migdałami.
Składniki:
- 250 g mąki
- 50 g płatków migdałowych
- 100 g cukru
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 275 g maślanki
- 1 jajko
- 80 ml oleju
- maliny
Potrzebujemy dwóch misek. W jednej mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej mokre. Płatki migdałowe należy rozdrobnić. Mieszamy całość razem i dokładnie mieszamy. Blaszki na muffiny wykładamy papilotami lub smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy do nich łyżkę ciasta, wsypujemy kilka malin i ponownie przykrywamy warstwą ciasta. Pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz