Składniki:
- 3 jaja
- szklanka kaszy mannej
- szklanka mleka
- 1/2 szklanki cukru
- pół opakowania cukru wanilinowego
- szczypta soli
- łyżeczka cynamonu
- tłuszcz i bułka tarta do formy
Jajka należy roztrzepać z cukrem i postawić na garnku z gorącą wodą po czym ubijać, aż masa będzie puszysta i zwiększy swoją objętość. Wtedy zdjąć miskę z garnka i ubijać dalej do ostudzenia. Powoli wsypywać kaszę i dalej ubijać.
Do ciasta dodać cynamon i sól. Nałożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy i wstawić do piekarnika na 40 min. Powinien być rozgrzany do 200 stopni Celsjusza.
Po tym czasie zagotowujemy mleko z cukrem wanilinowym. Polewamy nim babkę i pieczemy, aż wchłonie płyn.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz